Skip to content
Politică

Adrian Oros își retrage demisia din funcția de ministru al Agriculturii. El face parte din grupul celor 41 de parlamentari care îl susțin pe Orban

Inquam Photos/Ilona Andrei

Adrian Oros își retrage demisia din funcția de ministru al Agriculturii, după o discuție avută joi seara cu Florin Cîțu, au precizat surse liberale. Amintim că Oros și-a dat demisia, în 28 septembrie, după alegerile din cadrul PNL și a acuzat că Guvernul Cîțu nu a prioritizat Agricultura. Oros arătat că bugetul MADR pentru anul 2021 reprezintă 60% din execuţia bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare, iar la rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă. 2, în timp ce, în PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură.

„Eu cred că în viitorul apropiat, cel puţin, în ceea ce îl priveşte pe premierul Cîţu, agricultura nu va deveni o prioritate. Mi-ar plăcea ca la minister domnia sa să numească pe cineva care să fie mai convingător şi să vină mai mulţi bani pentru agricultură. Norocul agricultorilor este că sunt foarte mulţi bani europeni, chiar în această perioadă noi lansăm pentru programul de tranziţie măsuri în valoare de 3,2 miliarde de euro şi apoi sunt plăţile directe prin APIA, care vor începe din 18 octombrie, dar pe lângă acestea ar fi necesare şi alte forme de sprijin sau scheme de sprijin, totul ca să capete un contur, aşa cum îl văd eu, aşa cum alţii care vor veni vor vedea altfel”, a spus la acea vreme Adrian Oros.

Adrian Oros a mers mai departe și a făcut parte din grupul de parlamentari (41) PNL, care l-au susținut pe Ludovic Orban pentru funcția de premier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *