Skip to content
Politică

Adrian Oros: România dispune de mari efective de ovine pentru export, potențial care trebuie valorificat

Adrian Oros, ministrul Agriculturii Inquam Photos / Ilona Andrei

Adrian Oros, ministrul Agriculturii, s-a adresat eurodeputaților români din Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală, pentru susținerea crescătorilor de animale din România, ocazie cu care a subliniat printre altele că țara noastra dispune de mari efective de ovine pentru export, iar potențialul trebuie valorificat.

Ministrul Adrian Oros s-a adresat europarlamentarilor români, membri în Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală pentru susținerea crescătorilor de animale din România.

Exporturile de animale vii nu trebuie interzise, continuarea lor fiind legată de respectarea condițiilor de bunăstare animală.

Demersul ministrului are loc în contextul constituirii la nivelul Parlamentului European (PE) a Comisiei de anchetă privind protecția animalelor în timpul transportului (ANIT) și a propunerii de rezoluție referitoare la interzicerea transportului animalelor vii și a sacrificării rituale”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Potrivit MADR, în Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală a Parlamentului European, în această perioadă au loc discuții privind modificările condițiilor de transport a animalelor vii pentru asigurarea unor standarde înalte de bunăstare.

În cadrul discuțiilor, ministrul Oros a subliniat principalele aspecte de interes a fi susținute de europarlamentarii români.

Demnitarul a precizat că România dispune de mari efective de ovine pentru export, potențial care trebuie valorificat. Țara noastră exportă anual două milioane de ovine preponderent către statele arabe, care în general preferă ovinele vii datorită ritualului specific la sacrificare și nu în ultimul rând, gustului aparte al cărnii de ovine din România.

El a explicat că piețele din Orientul Mijlociu și Africa de Nord reprezintă mijloace de desfacere foarte importante, care nu ar trebui pierdute, în caz contrar, producători din alte părți ale lumii ar înlocui oferta europeană, crescând producția lor și transportul de animale vii care nu respectă standardele europene înalte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *