Skip to content
Politică

Adrian Rădulescu, preşedintele Asociaţiei Fermierilor din România, s-a stins din viaţă

b1.ro

Adrian Rădulescu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, a încetat din viaţă miercuri seara, la vârsta de 66 ani. Acesta fusese internat de urgenţă la spital, însă, din păcate, organismul său a cedat. Potrivit primelor informaţii, cauza decesului ar fi „insuficienţă multiplă de organe”.

Adrian Rădulescu a terminat Facultatea de Horticultura în 1983 în cadrul USAMVB, de la absolvire până în 1988 a fost șef de fermă la IAS Mogoșoaia. În intervalul 1989-1990 a fost inginer șef și președinte la CAP Buftea, iar între 1990-1991 a fost directorul Societăților Comerciale cu Capital de Stat București-Ilfov, fostul Trust IAS București.

Adrian Rădulescu a ocupat mai multe funcții de stat importante, printre care consilier prezidențial pentru economice și sociale și secretar de stat. A fost unul dintre membrii activi ai PMP. Cu afaceri multe în agricultură, Rădulescu a fost membru al FSN în 1990. În 2007 a devenit director de cabinet al lui Dacian Cioloș în Guvernul Tăriceanu.

Între 2001 și 2007 a fost și moderator al emisiunii Viața Satului de la TVR. De asemenea, a fost și președinte al LAPAR, secretar de stat și consilier prezidențial. Totodată, a fost şi președintele Asociației Fermierilor din România (funcție pe care a mai deținut-o în trecut), care are în jur de 2.500 de membri din rândul fermierilor mici din toate sectoarele de activitate.

Potrivit agrointel.ro, fostul secretar de stat în Ministerul Agriculturii a fost unul din primii arendași cu acte în regulă de după Revoluție, pornind de la 150 de ha lucrate, ca în perioada de glorie să ajungă la 7.000 de hectare.

Deţinea patru ferme de porci moderne, inaugurate în 2011-2013, dintre care 3 au capacitatea de 2.000 capete și una de 5.000 de capete. În fiecare dintre cele trei ferme mai mici a investit 1,2 milioane euro, iar în cea mare în jur de 2 milioane de euro. Anual de pe poarta fermelor sale ies cam 32.000 de porci. Acesta mai deținea și un abator propriu în Valea Dragului, Giurgiu, în care a investit în jur de 1 milion de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *