Skip to content
Politică

Adrian Severin şi Adrian Năstase, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române

romanianjournal.ro romanianjournal.ro
" "

Fostul europarlamentar Adrian Severin participă, luni, la Reuniunea Anuală a Diplomației Române, organizată de Ministerul Afacerilor Externe. Cel mai probabil, acesta a fost invitat în calitate de fost ministru de Externe. Reamintim și că, în ianuarie, Severin a participat și la Ceremonia de lansare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, organizată Ateneul Român din București.

Prezența lui Severin la cele două evenimente este una controversată, având în vedere condamnarea sa pentru corupție.

" "
" "

Potrivit lui Călin Popescu Tăriceanu, la RADR sunt prezenți și alți foști miniștrii precum Adrian Năstase, Petre Roman, Mircea Geoană și Bogdan Aurescu.

Reamintim că fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată şi la trei ani de închisoare pentru şantaj, instanţa dispunând contopirea pedepselor, scrie b1.ro.

Severin a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi luare de mită. Conform DNA, în perioada decembrie 2010 – martie 2011, Adrian Severin a acceptat promisiunea a doi jurnalişti de la publicaţia britanică „The Sunday Times”, care efectuau o investigaţie sub acoperire, de a-i plăti 100.000 euro anual în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European, pe de o parte, şi votării împotriva altor amendamente ce nu corespundeau intereselor societăţii comerciale pe care aceştia pretindeau că o susţin, pe de altă parte.

Fostul europarlamentar a fost liberat condiţionat încă din 28 februarie 2018, după executarea unui an şi trei luni din condamnarea primită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *