Skip to content
Societate

Adrian Streinu-Cercel: Avem în faţă un iceberg, vedem vârful şi nu ştim ce este sub apă

streinu cercel Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală, dr. Adrian Streinu-Cercel, atrage atenţia că singurul element care ne poate salva de coronavirus este masca purtată corect. De asemenea, după recordul de cazuri raportat de Grupul de Comunicare Strategică, medicul spune că ceea ce vedem acum sunt rezultatele infectărilor din zilele anterioare.

Ceea ce vedem sunt rezultatele infectărilor din zilele din spate. Avem în faţă un iceberg, vedem vârful şi nu ştim ce este sub apă. Trebuie să ne unim forţele şi să depăşim acest moment. Singurul element care ne poate salva este să purtăm masca cum trebuie. În momentul în care eu vorbesc mai tare, virusul pleacî de la mine şi ajunge la tine.

" "
" "

Foarte mulţi au masca sub nas. Îi văd zilnic. Nu pot să le atrag la toţi atenţia, lumea trebuie să înţeleagă că masca este cea care ne salvează pe noi şi pe apropiaţii noştri. Orice sistem care este pus în dreptul nasului şi sub gură ne protejează„, a spus Adrian Streinu-Cercel la România TV.

Profesorul a precizat că România ar trebui să urmeze modelul Melbourne. „Avem un model cât se poate de bun, modelul Melbourne. Potrivit acestuia, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să pui masca în momentul în care ieşi din casă, dacă simţi că te încearcă vreo răceală, te duci şi te testezi apoi te întorci acasă. Dacă eşti pozitiv, te izolezi în casă şi ai dreptul să soliciţi autorităţilor locale o sumă de bani care să te ajute în următoarele două săptămâni„, a explicat Adrian Streinu-Cercel.

Medicul spune că se înregistrează un consum extrem de mare de oxigen la pacienţii cu COVID-19. „Am făcut foarte mari eforturi pentru a suplimenta oxigenul, însă consumul este extrem de mare„, a precizat profesorul Streinu-Cercel.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, miercuri, un nou record absolut: 8.651 de infectări cu COVID-19, la 35.964 teste efectuate. De asemenea, au fost înregistrate 148 de noi decese şi 1001 de pacienţi la ATI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *