Skip to content
Politică

Adrian Streinu Cercel candidează la parlamentare din partea PSD: Nu consider că este normal să demisionez acum

Inquam Photos / George Calin

Medicul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului ”Matei Balş” candidează la parlamentare din partea PSD, pe locul al doilea al listei pentru Senat, anunţul fiind făcut duminică de liderul PSD Marcel Ciolacu, care l-a asigurat că nu face „un legământ sau o promisiune PSD”, ci românilor, Ciolacu şi-a cerut scuze familiei lui Streinu Cercel şi familiei profesorului Alexandru Rafila pentru atacurile la adresa lor după intrarea celor doi în PSD.

„Îl asigur că astăzi dânsul nu face un legământ sau au o promisiune PSD, astăzi dl profesor face un legământ în continuare cu românii şi dorim ca Parlamentul României să beneficieze de cei mai buni specialişti în lupta cu pandemia. Sunt ferm convins că această luptă va fi de durată şi se va duce şi legislativ, în Parlamentul Românei, să prevenim astfel de lucruri şi mai ales o răspândire la aceste dimensiuni, cum este la acest moment”. a afirmat Marcel Ciolacu duminică după amiază, într-o conferinţă de presă în care a făcut anunţul candidaturii profesorului Cercel.

Ciolacu spune că a constatat „un atac la familia domnului profesor Rafila” după ce acesta a intrat în PSD.

„Sunt ferm convins că şi dumneavoastră, personal, şi familia dumneavoastră vor fi atacate de aceşti oameni mici şi care nu văd dimensiunea dezastrului sanitar din acest moment din România. Eu îmi cer scuze dumneavoastră, familiei dumneavoastră, îmi cer scuze domnului profesor Rafila, familiei dânsului, pentru acest inconvenient pe care trebuie  să-l suportaţi prin faptul că v-aţi decis să faceţi parte din viitorul Parlament, dar sunt ferm convins că, punând în balanţă legământul faţă de români, este un lucru mult prea minor, dar este o notă de plată pe care cu toţii, şi eu, şi doamna Gbriela Firea, o plătim la un moment dat. Dar să ştiţi că pentru români faceţi ceea ce este corect”, i-a transmis Marcel Ciolacu profesorului Adrian Streinu Cercel, prezent şi el la conferinţa PSD..

El acuză că prioritatea guvernului sunt în continuare alegerile generale şi nu sănătatea românilor.

„Noi rămânem consecvenţi, am promis că nu ne mai îndepărtăm de la agenda românilor”, a precizat liderul PSD.

La rândul său, Streinu – Cercel a afirmat că din Parlament poate face schimbările necesare pentru buna funcţionare a unităţilor medicale.

Răspunzând unei întrebări, Streinu – Cercel a precizat că nu consideră normal să demisioneze acum, pentru că sunt pacienţi care au nevoie de el, dar dacă va fi ales, va demisiona.

„Nu consider că e normal să demisionez pentru că la Matei Balş sunt pacienţi internaţi care au nevoie de suportul meu ca specialist”, a declarat medicul, adăugând că va părăsi funcţia din spital când va deveni membru al Parlamentului.

Întrebat dacă îşi doreşte imunitate pentru se teme de eventuale acuzaţii privind activitatea spitalului pe care îl conduce, Streinu Cercel a negat acest lucru.

„Mi-e martor şi Cel de sus şi cei de pe Terra cu ceea ce am făcut la Matei Balş. Am avut Curtea de Conturi la Matei Balş raportul a fost publicat în presă” a explicat el.

Întrebat dacă îşi menţine afirmaţia conform căreia pandemia nu va trece înainte de anul 2023, Adrian Streinu Cercel a răspuns: „Da, categoric da!”.

„Fiind un virus cu răspândire relativ lentă, şi nu unul cu răspândire rapidă, cum este virusul rujeolos (…) el se va întinde pe circa doi ani de zile. În 2023 s-ar putea să respirăm uşuraţi. Fără testare nu o să putem să depăşim cu uşurinţă această pandemie”, a arătat Streinu-Cercel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *