Skip to content
Politică

Adrian Streinu-Cercel: Foarte probabil, cel puțin la începutul anului 2022, vom mai avea un val epidemic

Inquam Photos / George Calin

Senatorul PSD Adrian Streinu-Cercel, președintele Comisiei de sănătate, susține că foarte probabil în România va debuta un nou val pandemic la începutul anului 2022 pentru că românii nu poartă mască de protecție și nu se vaccinează într-un număr suficient de mare.

Anul 2022 ne va pune în situaţia să mai avem, foarte probabil, cel puţin la începutul anului, încă un val epidemic şi asta tot din cauza noastră, că nu înţelegem că trebuie să purtăm masca tot timpul, de dimineaţa şi până seara, că nu înţelegem că trebuie să ne vaccinăm, că nu înţelegem… De ce nu înţelegem toate aceste lucruri chiar nu îmi dau seama şi constat cu stupoare că concetăţenii noştri se comportă ca şi când şi-ar dori să se infecteze, nu ca şi când şi-ar dori să se păzească de infecţie”, a spus prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, vineri, la dezbaterea „Programul de tratament HIV – prezent şi perspective”, potrivit B1.

Președintele Comisiei de sănătate de la Senat susține că populației trebuie să i aducă aminte că SARS-CoV-2 „uneori mai și ucide” sau provoacă „sechele pe o durată foarte lungă de timp”.

1 comentariu la “Adrian Streinu-Cercel: Foarte probabil, cel puțin la începutul anului 2022, vom mai avea un val epidemic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *