Skip to content
Politică

Adrian Țuțuianu dezvăluie planurile Pro România: Ne așteptăm să mai vină câțiva colegi zilele următoare. Înființăm grupul parlamentar

constanta.press

Partidul Pro România, sub conducerea lui Victor Ponta, crește de la o zi la alta cu membri PSD din ce în ce mai nemulțumiți de cum merg lucrurile sub conducerea lui Liviu Dragnea.

Contactat pentru un punct de vedere, Adrian Țuțuianu, fost senator PSD, actual senator Pro România a oferit pentru cititorii noștri câteva dintre planurile de viitor pe care le are formațiunea lui Victor Ponta, acum că a depășit grupul ALDE în Camera Deputaților și urmează să depășească și formațiunea lui Kelemen Hunor, UDMR.

" "
" "

”Urmează să înființăm grupul parlamentar, pentru că suntem la Cameră 20 din Pro România, numai că majoritatea parlamentară a refuzat înființarea acestui grup, cererea va fi reiterată în cursul zilei de astăzi în prima ședință a Camerei Deputaților, iar pe data de 13 se judecă la CCR o sesizare care are ca obiect tocmai constituirea acestui grup. 

Curtea Constituțională s-a pronunțat constant din 1993 până astăzi, în sensul că deputații sau senatorii care devin independenți se pot afilia și constitui un grup parlamentar. Îndeplinim condițiile minime legale, respectiv 7 la Senat și 10 la Camera Deputaților. 

Senatorul a spus că va fi sesizată Curtea Constituțională în cazul în care cererea constituirii de grup parlamentar de la Senat va fi respinsă:

”Vom sesiza și Grupul Unirea de la Senat, care cuprinde atât parlamentari PSD, PNL și PMP care fie au demisionat, fie au fost excluși sau n-au întrunit numărul minim de înființare a unui grup parlamentar. Eu am fost exclus din PSD, domnul Chițac, de exemplu, a demisionat din PNL. Noi am depus o solicitare în luna decembrie, ne-a fost refuzată acea solicitare, reiterăm cererea astăzi, sunt convins că va fi respinsă și astăzi și vom ajunge din nou să sesizăm Curtea Constituțională. Numai că avem nevoie de semnăturile celor de la PNL și USR. Vom purta discuții cu dâșii în zilele următoare ca să facem acest demers”.  

Chestionat cu privire la posibilitatea ca Liviu Dragnea să blocheze legile inițiate de Opoziție prin nepublicarea acestora în Monitorul Oficial, Adrian Țuțuianu este de părere că nu se va ajunge atât de departe:

”Eu cred că este important să se realizeze majoritatea necesară pentru o asemenea schimbare. În al doilea rând, avem deja un precedent: schimbarea lui Mircea Geoană în funcția de președinte al Senatului în sesiunea parlamentară 2009 – 2012, pe care mi-l aduc aminte foarte bine. S-a promovat atunci o cerere de înlocuire din funcția de președinte al Senatului, ea a obținut votul majorității chiar dacă nu a fost promovată de grupul parlamentar din care făcea parte. Vom vedea mai departe care sunt soluțiile. Nu cred că nebunia unui lider politic va merge până la ignorarea voinței majorității membrilor Camerei Deputaților. 

În încheiere, senatorul Pro România crede cu tărie că din ce în ce mai mulți parlamentari de la PSD vor trece la Pro România, în special după alegerile europarlamentare:

”Vom vedea zilele acestea, mai discutăm cu colegii noștri. Au existat și pentru Camera Deputaților, și pentru Senat discuții pe acest subiect. Ne așteptăm să mai vină câțiva colegi zilele următoare. Ne așteptăm să vină oameni care sunt importanți pentru partid și care nu mai sunt astăzi, neapărat în prim-plan și cred că vom avea după alegerile europarlamentare mai multe veniri pentru că oamenii așteaptă ca Pro România să fie validat ca actor politic important. Intrarea în P.E. și obținerea a 2-3 posturi de europarlamentari va constitui un argument va constitui un argument important pentru a determina pe cei din PSD să se alăture Pro România.” a încheiat el.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *