Skip to content
Politică

Adrian Țuțuianu stă pe ghimpi: a fost reclamat la Agenția de Integritate

incomod-media.ro

Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, stă pe ghimpi: senatorul PSD a fost reclamat la Agenția Națională de Integritate (ANI).

Cea care l-a dat pe demnitar pe mâna ANI este Florina Presadă, senator USR care îl acuză pe ministru că s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate când a participat la ședința Biroului Permanent al Senatului unde a fost decisă convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară, relatează Digi24.ro.

„Pentru a asigura cvorumul în Biroul Permanent al Senatului, coaliția PSD-ALDE avea nevoie de prezența a 7 membri din 13, iar printre cei 7 a fost şi domnul Adrian Ţuţuianu, deși după ce a devenit ministru nu mai avea dreptul să participe la ședințele Biroului Permanent. USR nu poate ignora această ilegalitate și a sesizat Agenția Națională de Integritate cu privire la starea de incompatibilitate în care se află Adrian Ţuţuianu, ministru în Guvernul Tudose şi totodată secretar al Biroului Permanent al Senatului”, a transmis Partidul Uniunea Salvați România.

Florina Presadă a explicat care ar fi consecințele dacă ANI va da dreptate USR și va constata că ministrul s-a plasat în afara legii.

„Dacă domnul Țuțuianu era în stare de incompatibilitate nu ar fi trebuit să participe la acea ședință de Birou Permanent. Prin urmare, Biroul Permanent, neavând cvorum, nu ar fi fost legal constituit. O altă consecință a stării de incompatibilitate a domnului Țuțuianu ar fi și că acea convocare a Senatului în sesiune extraordinară ar fi, la rândul ei, nelegală, a declarat senatorul.

Biroul Permanent al Senatului îl are în continuare, ca secretar, pe Adrian Țuțuianu, deși a trecut mai bine de o lună de când acesta a depus jurământul ca ministru al Apărării.

Întrebat despre cazul lui Adrian Țuțuianu, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a declarat, marţi, că este clar un caz de incompatibilitate, însă nu a comentat şi motivele pentru care ministrul a fost lăsat să participe.

Mai mult: USR a anunțat că va depune săptămâna aceasta la DNA o plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea pentru convocarea ilegală a sesiunii extraordinare a Camerei Deputaţilor. Plângerea ce va fi depusă la Direcţia Naţională Anticorupţie şi vizează săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *