Adrian Veștea: Am semnat 52 de contracte noi de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”

Adrian Veștea Inquam Photos / Alex Nicodim
Inquam Photos / Alex Nicodim

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei Adrian-Ioan Veştea a semnat, joi, 52 de noi contracte de finanţare prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, în valoare totală de 690.835.997,86 de lei

„Astăzi am semnat 52 de contracte noi de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, totalizând 690.835.997,86 lei. Aceste contracte vizează modernizarea drumurilor locale, sistemele de alimentare cu apă, canalizarea și epurarea apei, precum și sistemele de distribuție a gazelor naturale. Aceste proiecte, alături de cele 3.416 contracte semnate anterior, sunt esențiale pentru dezvoltarea comunităților locale și îmbunătățirea calității vieții cetățenilor noștri”, a declarat ministrul liberal al Dezvoltării, Adrian Veștea.

Ministrul Veștea anunță că localități din 31 de județe beneficiază de finanțare pentru 52 de noi proiecte de modernizare a comunităților și de dezvoltare locală. De asemenea, liberalul precizează că Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, o Ordonanță de Urgență care vine în sprijinul autorităților locale, aducând o serie de modificări pentru flexibilizarea procedurilor prin care sunt finanțate proiectele în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Sunt peste 1.500 de proiecte de investiții care vor putea fi finanțate ca urmare a acestor modificări.

De asemenea, printr-un Memorandum aprobat tot astăzi la inițiativa Ministerului Dezvoltării, se va asigura plata pentru lucrări deja executate în cadrul Programului ”Anghel Saligny”, Programului Național de Dezvoltare Locală (etapele 1 și 2) și Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

”Este vorba despre aproape 1 miliard de lei, fonduri puse la dispoziția Ministerului Dezvoltării pentru investiții aflate în derulare în comunitățile locale din întreaga țară, pentru realizarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare, a drumurilor, podurilor și a rețelelor inteligente de distribuirea gazelor naturale”, a precizat ministrul Adrian-Ioan Veștea.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: