Adrian Veştea, după adoptarea Legii pensiilor: Trebuie să creăm o echitate

Adrian Veștea
Sursa foto: Adrian Veștea / Facebook

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, a afirmat, marţi seară, că Legea pensiilor este unul dintre jaloanele din PNRR şi trebuia adoptată. ”Cu siguranţă, cum s-au găsit bani pentru o serie de alte proiecte se vor găsi bani şi pentru acest obiectiv extrem de important”, a transmis ministrul.

”Ceea ce consider că e foarte important e că pensiile reprezintă un jalon în cadrul PNRR şi este un jalon în care trebuie să creăm o echitate, iar toate pensiile trebuie să ajungă să fie primite în urma contributivităţii pe care a avut-o fiecare dintre seniorii noştri”, a declarat, marţi seară, la Digi 24, Adrian Veştea.

Întrebat dacă vor exista bani pentru majorările pe care le prevede actul normativ, Veştea a afirmat: ”Cu siguranţă, cum s-au găsit bani pentru o serie de alte proiecte se vor găsi bani şi pentru acest obiectiv extrem de important pentru societatea românească”.

Ministrul a afirmat că ”PNL a crescut cu 40% punctul de pensie”.

De asemenea, întrebat dacă majorarea pensiilor nu este doar o promisiune care nu poate fi acoperită în practică, ministrul a afirmat: ”Dacă era să se fluture oamenilor o promisiune, se făcea spre finele anului viitor, când au loc cele mai importante alegeri, alegerile parlamentare, dar această procedură va începe încă de la 1 ianuarie”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: