Adrian Veştea: Este necesar să existe o reorganizare administrativ-teritorială

ADRIAN VESTEA
Sursa foto: Inquam / George Călin

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, a declarat marţi că este necesar să existe o reorganizare administrativ-teritorială a României, precizând că acest lucru se poate întâmpla doar în momentul în care este îmbrăţişat de un guvern şi există ca şi proiect prioritar pentru România.

”Convingerea mea este că este necesar să existe o reorganizare administrativ-teritorială, obiectiv care nu s-a mai întâmplat din păcate din anul 1968. România a evoluat, din păcate Constituţia nu a permis decât dezlipirea anumitor comunităţi de unele mai mari. Practic au apărut 200 de unităţi administrativ teritoriale noi, în decursul celor 34 de ani de la Revoluţie, s-au deprins despre nişte comune mai mici din comune mai mari”, a spus ministrul Adrian Veştea, în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News, despre reorganizarea admijnistrativă a ţării.

Ministrul Dezvoltării a ţinut să precizeze că acest proiect trebuie să fie un proiect care să aibă voinţă politică.

”Consider că acest lucru se poate întâmpla doar în momentul în care aceste obiectiv este îmbrăţişat de un guvern şi există ca şi proiect prioritar pentru România. (..) Cred că acest lucru ar trebui să înceapă, ar trebui să existe o dezbatere cât se poate de serioasă iar în perioada următoare ar trebui să existe o astfel de viziune, în care mai multe comunităţi să ducă la o eficienţă a actului administrativ”, a spus ministrul.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: