Adrian Zuckerman: Dacă statul american ar ajuta pe cineva ar fi pe generalul Nicolae Ciucă

Sursă foto: X

Adrian Zuckerman, fostul ambasador al SUA în România, a vorbit printre altele, în cadrul unei emisiuni de pe Mediafax, despre campania prezidențială din România. Acesta a declarat că dacă SUA ar fi să ofere sprijin în cursa pentru prezidențiale unui candidat, acela ar fi Nicolae Ciucă, pe care Statele Unite îl apreciază.

„Dacă statul american ar ajuta pe cineva ar fi generalul Nicolae Ciucă. Generalul Ciucă este unul dintre cei mai respectați generali, când era ministrul Apărării în România și eu eram ambasador – era unul dintre cei mai respectați din toată Europa. Și în America, toată lumea avea încredere în el, este un om foarte serios, mulți îi ascultau sfaturile lui, de strategie, ce să facă. Se înțelegea foarte bine cu America.

Așa că dacă Guvernul sau americanii – nu știu ce înseamnă asta – s-ar vârî să ajute pe cineva în România – dar eu n-am văzut să se facă așa ceva – dar n-aș vedea să se facă pentru Geoană sau pentru Ciolacu, ar face-o pentru Ciucă, care este știut și respectat la un nivel foarte mare în America și în Europa.” a declarat fostul ambasador.

Despre Mircea Geoană, acesta a spus că SUA  nu l-ar sprijini în cursa pentru prezidențiale, în ciuda funcției sale de secretar general adjunct al NATO.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: