Adriana Banu, administratorul blocului care a ars în Valencia: „Este un peisaj dezolant. Este greu de digerat”

Sursa foto:X

Administratorul clădirii care a ars în Valencia joi seară se numeşte Adriana Banu şi, în declaraţii pentru presa locală, a mărturisit că şi casa ei se află printre cele care au ars. Vizibil afectată, ea a spus că este o situaţie care „nu poate fi digerată” şi se întreabă cum o clădire masivă, formată din două turnuri, a putut arde în mai puţin de o oră.

Un incendiu de proporţii a cuprins, joi, o clădire de 14 etaje din cartierul Campanar din Valencia. Potrivit unui bilanţ încă provizoriu, zece persoane au murit şi până la 15 ar fi dispărute. În timpul incendiului, care s-a propagat extrem de rapid, ajutat de vântul puternic, mai multe persoane au rămas blocate pe balcoane încercând să scape din focul care ar fi izbucnit la etajul şapte şi în circa jumătate de oră a cuprins întreaga clădire.

„Este un peisaj dezolant, o imagine care cu greu poate fi digerată”, a mărturisit ea.

Adriana a explicat că, datorită lui Julián, intendentul clădirii, care a mers din uşă în uşă spunându-le vecinilor să iasă afară, şi familia ei a putut să facă acest lucru: „Din fericire, nu avem de ce să ne plângem, dar este regretabil că au murit oameni şi că vor fi unii despre care nu ştim”, a declarat femeia.

„Vecinii care au auzit despre asta au ieşit imediat afară. Familii cu copii, pentru că tocmai era timpul să se întoarcă de la şcoală. Eu şi fiicele mele suntem bine, ele au stat la un coleg, iar noi am plecat în altă parte, dar nu am putut să dormim. Este o situaţie dezolantă”, a mărturisit Adriana stăpânindu-şi cu greu lacrimile.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: