Skip to content
Sănătate

Adriana Pistol, despre evoluţia valului V al pandemiei: Încă vom avea creştere, dar nivelul creşterii nu e accelerat

gov.ro

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii Adriana Pistol a declarat, vineri seară, că ne apropiem de un platou al cazurilor de COVID-19, dar cu toate acestea va mai urma o creştere uşoară. Ea nu a exclus ca săptămâna viitoare să avem 50.000 de cazuri de COVID-19.

Întrebată într-o conferinţă de presă, de vineri seară, dacă ne putem aştepta la un platou sau la o dublare a numărului de cazuri COVID-19, Adriana Pistol a declarat că rata de reproducere este de 1,18 şi că acest lucru arată că ne apropiem de un platou.

Din informările pe care le primim zilnic de la OMS, astăzi, rata de reproducereera de 1,18, observaţi că a mai scăzut. Acest lucru ne indică că încă vom avea creştere, dar nivelul creşterii nu e accelerat. Încă vom avea o creştere, dar nu foarte mare, aşa încât putem vorbi de platou, cu cât rata de infectare se apropie de 1”, a declarat Pistol, potrivit News.ro.

Întrebată, de asemenea, dacă vom sări de 50.000 de infectări pe zi, Adriana Pistol a declarat că există această posibilitate. ”Este destul de dificil de răspuns, dar există această posibilitate. După cum ştiţi, marţea avem acest boom de cazuri, dar după aceea am avut 40.000 de cazuri şi s-a stabilizat undeva la 30.000 de cazuri”, a declarat Adriana Pistol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *