Skip to content
Educație

Adriana Pistol: Noi nu am dat nicio recomandare în privinţa şcolilor, nu am avut această temă

Facebook

Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), Adriana Pistol, a declarat că instituţia pe care o reprezintă nu a dat nicio recomandare în privinţa şcolilor, menţionând că dacă sunt în vacanţă, elevii ar trebui să meargă în alte locuri în care să se aglomereze la fel ca în clasă.

Adriana Pistol a fost întrebată, vineri, într-o conferinţă de presă, ce recomandări a dat în privinţa şcolilor instituţia pe care o reprezintă. “Noi nu am dat nicio recomandare în privinţa şcolilor, nu am avut această temă. Există studii care arată că, în momentul în care copiii sunt liberi să circule trebuie implementate alte tipuri de restricţii concomitent astfel încât să nu se mute din şcoală în alte locaţii.

De aceea, există studii care arată că şcoala trebuie să funcţioneze fizic concomitent cu introducerea restricţionării celorlalte activităţi care să favorizeze şcoala fizic şi evident cu testare. Există studii care vin şi spun că trebuie evitate activităţile transferate din şcoală în alte locaţii. Adică, dacă sunt în vacanţă, să nu poată să meargă în alte locaţii în care să se aglomereze la fel ca în clasă”, a afirmat Adriana Pistol, citată de News.ro.

Elevii sunt timp de 2 săptămâni în vacanţă, decizia fiind luată pentru a se limita răspândirea coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *