Skip to content
Politică

Adriana Saftoiu: Traian Basescu si-a asumat ca Udrea e sotia lui Cocos

Adriana Saftoiu a declarat in emisiunea „Dupa 20 de ani” de la ProTV ca Elena Udrea a fost alegerea lui Traian Basescu, numirea acesteia fiind o surpriza totala pentru toti ceilalti consilieri ai fostului presedinte. Fostul consilier prezidential mai spune ca Elena Udrea avea o grava problema de imagine, deoarece sotul ei era Dorin Cocos, pe care Traian Basescu il atacase in mai multe randuri.

„Presedintele Romaniei din 2005, care a fost unul dintre cei mai puternici opozanti ai PSD in 2000-2004, a avut nenumarate conferinte de presa unde vorbea despre mafia lui Adrian Nastase – erau Bittner, Petrache si Cocos si era intotdeauna un al patrulea, Gabriel Oprea. Din dscursurile noastre din 2002-2003 numele acestea erau nelipsite. Sigur ca domnul Cocos dispare din discurs usor-usor la inceputul lui 2004. Intre timp, doamna Udrea devine consilier PNL la Primaria Capitalei. Dar memoria presei e selectiva, alege exact ce ii trebuie cand ii trebuie. Eram sigur ca atunci cand o vom anunta pe Elena Udrea va aparea aceasta discutie privind faptul ca e sotia domnului Cocos, asa s-a si intamplat dar a fost asumat de catre presedinte”, a afirmat Adriana Saftoiu.

„Eu una, mai devreme decat publicul, am inteles foarte repede ca Elena Udrea era proiectul politic al presedintelui. Tristetea era ca n-o spunea, asumat. Daca o spunea in 2005 asa cum a facut-o in al doilea mandat, am fi inteles mai bine ce aveam noi de facut acolo. Dar era un permanent repros ca nu reusim sa o integram”, a adaugat Adriana Saftoiu, referitor la tensiunile din cadrul Administratiei Prezidentiale create de prezenta Elenei Udrea.

Fostul consilier prezidentiala mai spune ca „Udrea, desi nu e de acord cu mine, a avut un ghinion ca l-a avut consultant pe Traian Basescu. Eu cred ca am fi reusit sa ne integram mult mai bine daca nu ar fi intervenit spiritul, temperamentul lui Traian Basescu.”

Sursa foto: sursazilei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *