Skip to content
Politică

UPDATE Adunarea Generală a ONU: Iohannis și Trump în prim-plan FOTO

cotidianul.ro

UPDATE 10:10

În discursul ținut la Adunarea Generală a ONU, președintele Klaus Iohannis a ținut să amintească și conflictele din jurul Mării Negre, respectiv faptul că acestea continuă să reprezinte o reală amenințare.

În acest sent, președintele a ținut să facă declarații și să accentueze faptul că reprezintă o adevărată preocupare soluționarea conflictelor din această zonă, potrivit agerpres.ro

Continuăm să fim preocupați de evoluțiile din domeniul securității din regiunea noastră, dar și din jurul acesteia. Conflictele prelungite din regiunea Marii Negre rămân o amenințare serioasă. Suntem încă martori ai unor acțiuni întreprinse în detrimentul principiilor și normelor dreptului internațional„, a spus Iohannis.

Totodată, președintele Klaus Iohannis a mai menționat și că România este onorată să-și aducă contribuția în ceea ce privește activitatea Consiliului de Securitate.

Candidatura noastră pentru un loc nepermanent în mandatul 2020-2021 este legată de implicarea categorică a țării mele în sprijinirea eforturile ONU pentru pace și securitate și de angajamentul nostru ferm pentru pace, dezvoltare și justiție. Dacă efortul nostru de a deveni un membru nepermanent al Consiliului de Securitate pentru mandatul 2020-2021 va fi încununat cu succes, vom fi onorați să ne implicam și mai mult în avansarea proiectelor noastre comune și a Organizației în ansamblu„, a conchis el.

———————————————————————————————————

Președintele Klaus Iohannis a publicat miercuri pe pagina personală de Facebook un mesaj cu ocazia participării sale la Adunarea Generală a ONU.

Klaus Iohannis a ținut să facă publică întâlnirea pe care a avut-o cu președintele Statelor Unite ale Americii, Donald J. Trump. Motivul acestei întâlniri a fost „recepția oferită în onoarea șefilor de delegații”.

„Alături de Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald J. Trump, la recepția oferită în onoarea șefilor de delegaţii participanți la Adunarea Generală a ONU.”, a postat Klaus Iohannis pe contul personal de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *