Skip to content
Europa

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a dat undă verde excluderii Rusiei din organizaţie

The Moscow Times

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a votat pentru retragerea Rusiei din Consiliul Europei. Decizia finală aparţine acum Consiliului de Miniştri.

„APCE a votat pentru retragerea Rusiei din Consiliul Europei (trebuia făcută în 2014). Număr de voturi pentru: 216 din 219. Aceasta este Adunarea care a votat pentru întoarcerea Rusiei nu cu mult timp în urmă. Acum a venit timpul pentru #deputinizare. Decizia finală revine Comitetului Miniştrilor”, a scris ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba pe Twitter.

”Într-un vot unanim, Adunarea a făcut apel la Consiliul Miniştrilor să ceară Rusiei să se retragă imediat din Consiliul Europei şi, dacă nu se conformează, să stabilească data imediat posibilă în care ar înceta să mai fie membru”, a anunţat APCE, potrivit News.ro.

Dreptul de reprezentare al Rusiei la Consiliul Europei a fost suspendat la 25 martie, aceasta rămânând însă stat membru al CoE. Tot marţi, Rusia a decis să declanşeze procedura de ”ieşire din Consiliul Europei”, acuzând NATO şi Uniunea Europeană (UE) de faptul că au transformat CoE într-un instrument în serviciul ”expansiunii lor militaro-politice şi economice către Est”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *