Skip to content
Politică

Liviu Dragnea rămâne după gratii. Contestaţia la executare, respinsă de ICCJ

Inquam Photos / George Calin

UPDATE 19.25

Reprezentanţii ICCJ au anunţat că instanţa a respins contestaţia la executare depusă de Liviu Dragnea. Contestaţia fusese depusă de fostul şef al PSD în 6 ianuarie.
El s-a prezentat, joi, în faţa instanţei pentru a cere să fie eliberat din închisoare.
Decizia ICCJ poate fi contestată.

 

 

—————————————————————————————————–

 

Liviu Dragnea a ajuns, joi dimineața, la sediul instanței supreme unde se dezbate contestația la executare formulată de fostul lider PSD. În cererea depusă la ICCJ, Dragnea cere eliberarea sa „de îndată”.

Fostul lider PSD a declarat că nu a vrut să plătească ”orice preţ” pentru a nu intra la închisoare, precizând că a dorit un proces echitabil.

„Cu toate că în presă s-a spus că eu încerc să ies cu orice preţ din închisoare, nu este aşa. Puteam plăti un preţ, dar nu am vrut, am vrut să am parte de un proces echitabil”, a spus Dragnea în faţa judecătorilor ÎCCJ.

Întrebat de jurnalişti, la ieşirea din sala de judecată, care era ”preţul” la care făcea referire, Liviu Dragnea a răspuns: „Preţul era România”.

„Am crezut şi încă mai cred că un om nu poate fi condamnat decât de o instanţă constituită conform legii. Nu se poate vorbi de un proces echitabil sau de o hotărâre corectă, când este vorba de o decizie a unei instanţe nelegal constituite”, a mai spus Dragnea.

Dragnea contestă legalitatea completului care l-a trimis după gratii

În cererea care a fost depusă la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie de avocaţii lui Dragnea se arată că fostul lider PSD formulează contestaţie la executare.

Din Decizia CCR nr 417 din 03.07.2019 rezultă indiscutabil că sentinţa penală prin care contestatorul a fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate şi pe care acum o execută strict în temeiul acestei sentinţe (devenite definitive prin respingerea apelurilor pe latură penală) a fost pronunţată de un complet nelegal constituit, adică de o instanţă care nu este prevăzută de lege, cu violarea dreptului la un proces echitabil”, se arată în cererea depusă la ICCJ.

Contestatorul (…) nu exercită vreo cale (ordinară sau extraordinară) de atac împotriva hotărârii definitive de condamnare, nu pune în discuţie temeinica şi/sau legalitatea sau autoritatea de lucru judecat ale hotărârii penale definitive de condamnare, ci solicită exclusiv eliberarea sa imediată, ca urmare a publicării oficiale a deciziei CCR care constituie o impiedicare la executare”, mai spune cererea.

Decizia CCR a fost publicată în Monitorul Oficial pe 10 octombrie 2019.

Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul privindangajările fictive de la DGASPC Teleorman, informează hotnews.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *