Skip to content
Politică

AEP a comandat pentru votul prin corespondenţă la cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidenţiale mai puţine buletine de vot decât numărul celor care s-au înregistrat pentru a vota în acest mod

dcnews.ro

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a comandat pentru votul prin corespondenţă la cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidenţiale mai puţine buletine de vot decât numărul celor care s-au înregistrat pentru a vota în acest mod, după cum rezultă din datele oficiale prezentate de institutie.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri cu privire la materialele electorale comandate de AEP pentru alegerile prezidenţiale, instituţia a comandat 71.834 de bucăţi ”BULETINE DE VOT TIP 3 CORESPONDENŢĂ – (TUR I + TUR II)”.

Aceasta în condiţiile în care tot AEP anunţa în luna septembrie că 41.003 români s-au înregistrat pe portalul www.votstrainatate.ro, pentru a vota prin corespondenţă. Acelaşi număr de alegători se regăseşte şi pe site-ul instituţiei, în secţiunea referitoare la votul în străinătate.

În acest condiţii, numărul necesar de buletine pentru votul din străinătate la cele două tururi de scrutin ale alegerior prezidenţiale este 82.006, deci cu peste 10.000 mai mare decât cel comandat de AEP.

Până la ora transmiterii ştirii, AEP nu a răspuns solicitării de a face precizări pe această temă.

În ceea ce priveşte exercitarea dreptului de vot prin corespondenţă, documentele necesare acestuia au fost expediate prin intermediul Poştei Române până la 17 octombrie 2019, alegătorii trebuind să expedieze plicul cu votul exprimat astfel încât acesta să ajungă la sediul biroului electoral pentru votul prin corespondenţă până cel mai târziu joi. 7 noiembrie 2019.

În situaţia în care, din diverse motive, plicul nu ajunge la timp pentru a fi validat, alegătorul va fi notificat să se îndrepte spre cea mai apropiată secţie de votare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *