AEP a publicat modelele listelor susţinătorilor la alegerile prezidenţiale şi parlamentare / Pot fi strânse semnături 

Sursă foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Autoritatea Electorală Permanentă anunţă vineri că a publicat pe site-ul oficial modelele listelor susţinătorilor la alegerile prezidenţiale şi parlamentare, astfel că pot fi strânse semnături de susţinere a candidaturilor. Un alegător poate susţine mai mulţi candidaţi la alegerile pentru Preşedintele României din 24 noiembrie 2024, respectiv mai multe liste de candidaţi sau candidaţi independenţi la alegerile parlamentare din data de 1 decembrie.

”Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că modelele listelor susţinătorilor la alegerile pentru Preşedintele României şi la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2024 pot fi accesate pe pagina web a AEP – www.roaep.ro. Modelele listelor pot fi descărcate în format .PDF din secţiunile Alegeri Prezidenţiale 2024/Candidaţi şi Alegeri Parlamentare 2024/Candidaţi”, afirmă Autoritatea Electorală Permanentă, într-un comunicat oficial.

AEP precizează că modelul listei susţinătorilor utilizat la alegerile pentru Preşedintele României este prevăzut în Anexa la Legea nr. 370/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, iar modelul utilizat la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor este prevăzut în Anexa nr. 2 la Legea nr. 208/2015, cu modificările şi completările ulterioare.

”Astfel, ca urmare a publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a Hotărârii Guvernului nr. 755/2024 şi a Hotărârii Guvernului nr. 756/2024, pot fi strânse semnături pentru susţinerea unei candidaturi la alegerile pentru Preşedintele României, respectiv pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2024”, anunţă AEP.

AEP mai arată că ”un alegător poate susţine mai mulţi candidaţi la alegerile pentru Preşedintele României din 24 noiembrie 2024, respectiv poate susţine mai multe liste de candidaţi sau candidaţi independenţi la alegerile parlamentare din data de 1 decembrie a.c.”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: