Skip to content
Politică

AEP aduce lămuriri privind finanţarea campaniei electorale a PNL din 2016

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) i-a transmis un răspuns în scris joi liderului PSD, Liviu Dragnea, după ce acesta a solicitat lămuriri privind modul de finanţare a campaniei electorale de la alegerile parlamentare din 2016 de către PNL şi USR.

Liviu Dragnea a dorit să ştie cum a fost sancţionat PNL pentru că a încheiat mai multe contracte de prestări servicii cu o firmă, fiind prestat un singur serviciu, dar au fost emise cinci facturi diferite şi când a sesizat AEP organele penale cu privire la faptul că reprezentanţii PNL este posibil să fi încălcat Codul de procedură penală si dacă donaţiile primite de USR au fost legale si dacă modul prin care s-au donat banii s-a realizat respectând condiţiile legii.

„Din documentele prezentate de către formaţiunea politică nu a rezultat în mod clar tipul de serviciu sau al bunului achiziţionat, respectiv realitatea acestora. AEP a solicitat informaţii suplimentare de la reprezentanţii competitoriului electoral (inclusiv de la organizaţiile teritoriale şi mandatarii financiari) şi/sau de la furnizorii de bunuri şi servicii”.

În acest caz, Autoritatea reaminteşte că, în 24 mai 2017, a sesizat Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF)  privind neregulile financiare constatate în ceea ce priveşte campania electorală a PNL.”

De asemenea, AEP îi transmite lui Liviu Dragnea că nu a validat sumele aferente cheltuielilor electorale din campania pentru alegerile parlamentare din 2016, în valoare de 1.774.123,62 de lei, solicitate de PNL.

În acelaşi răspuns transmis liderului social-democraţilor, AEP precizează că, în urma controlului făcut la PNL cu privire la finanţarea campaniei electorale de la alegerile parlamentare, au fost identificate “exclusiv abateri de natură financiară şi contravenţională”, astfel că a fost sesizată ANAF pentru a investiga, iar până acum nu a fost transmis rezultatul cercetărilor, informeaza news.ro .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *