Skip to content
Alegeri

AEP: Competitorii electorali să respecte măsurile de protecţie sanitară şi distanţare fizică în campania electorală

psnews.ro

Autoritatea Electorală Permanentă atrage atenţia competitorilor electorali că, în campania electorală care începe vineri, trebuie să respecte regulile de protecţie sanitară, transmiţând, într-un clip de informare, că sunt obligatorii purtarea corectă a măştii de protecţie, menţinerea distanţei fizice de minimum un metru între participanţii la evenimentele electorale şi limitarea numărului celor care sunt prezenţi la astfel de evenimentes.

Pentru desfăşurarea în siguranţă a evenimentelor/întrunirilor/acţiunilor aferente campaniei electorale la alegerile parlamentare, competitorii electorali vor respecta măsurile de protecţie sanitară şi distanţare fizică impuse de pandemia de COVID-19. De asemenea, vor fi respectate regulile privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale„, a transmis joi AEP într-un comunicat.

Potrivit unui clip de informare al AEP, măsurile care trebuie respectate în campania electorală sunt: purtarea obligatorie şi corectă a măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor, menţinerea distanţei fizice de minimum un metru între participanţii la evenimentele electorale.

De asemenea, numărul participanţilor la evenimentele electorale desfăşurate în spaţiu închis trebuie limitat la maximum 20, iar durata să fie de maximum 2 ore, iar în cazul evenimentelor în aer liber numărul participanţilor să fie de maximum 50.

Pentru acţiunile desfăşurate în stradă se limitează numărul persoanelor la maximum 6, şi la maximum 2 în cazul acţiunilor tip „uşă în uşă”. „Respectarea aplicării măsurilor se urmăreşte de către Ministerul Sănătăţii şi Ministerului Afacerilor Interne, iar nerespectarea prevederilor se sancţionează conform legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19„, precizează sursa citată citat de Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *