Skip to content
Politică

AEP și finanțarea campaniei USR. Dan Barna denunță intenția ascunsă a lui Dragnea EXCLUSIV

psnews.ro

Președintele Uniunii Salvați România (USR), deputatul Dan Barna, a oferit miercuri o declarație pentru PSnews.ro în legătură cu anunțul Autorității Electorale Permanente, potrivit căruia AEP a sesizat Parchetul General, iar PICCJ a precizat că a deschis un dosar penal în legătură cu finanțarea campaniilor locale și parlamentare din 2016.

CITIȚI ȘI: Lovitură dură pentru PNL: este acuzat de fraudă fiscală

În acest context, Dan Barna a subliniat că momentan nici el personal, nici USR nu au primit vreo hârtie de la AEP ori Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Mai mult: Barna a amintit că USR a câștigat deja două procese legate de finanțările electorale.

„Nu. Până în momentul de față, nu am primit nicio comunicare oficială din partea Parchetului General sau a altei instituții. USR  a câștigat ambele procese cu Autoritatea Electorală Permanentă legate și de campania locală din București, și de cea parlamentară. Practic, instanța a decis rambursarea în integralitate (și accentuez asta) a tuturor sumelor care au fost suspendate sau propuse spre confiscare de către AEP legat de cele două campanii. Curtea de Apel București a confirmat practic că finanțarea prin intermediul platformelor online este perfect legală: fiecare donație este perfect plasabilă, iar donatorii sunt identificabili exact, cu nume și prenume – cu tot ceea ce prevede legislația. Practic, instanța a confirmat ceea ce noi spunem dintotdeauna: că nu este nimic ilegal în donațiile online prin platforme electronice. Avem hotărâre de la CAB, prin care sunt anulate procesele verbale ale AEP-ului”, a detaliat USR-istul.

În a doua parte a discuției, Dan Barna a dat vina pe Liviu Dragnea, parlamentarul de Sibiu susținând că președintele PSD ar sta în spatele acestui nou demers al AEP, șeful din Kiseleff urmărind să distragă atenția publicului de la probleme mai importante.

„Sunt foarte surprins de ceea ce-mi spuneți, pentru că nu înțeleg. În afară de faptul că poate să fie un reflex instituțional la ordinele domnului Dragnea, nu văd niciun alt temei. Dar dacă într-adevăr există așa ceva, așteptăm să primim din partea parchetului o înștiințare sau o solicitare. Nu prea văd pe ce temeiuri s-ar putea merge mai departe, în condițiile în care avem hotărâri de instanțe care confirmă că finanțările USR au fost legale.

Domnul Dragnea este într-o campanie agresivă de aruncat perdele de fum pe adevăratele teme ale societății: penalii în funcții publice, atacul la justiție, faptul că un dublu infractor practic și-a șters cu mâna lui, și-a votat eliminarea infracțiunii din Codul Penal. Acestea-s adevăratele teme ale societății din România. El încearcă să mute atenția către niște probleme inventate, fără legătură cu realitatea (iată: avem și tema referendumului pentru familie), de la adevăratul pericol: promisa ordonanță privind grațierea și amnistia”, a încheiat Barna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *