Aeroportul Brașov-Ghimbav lansează cursa directă către Londra, înregistrând un număr record de pasageri la inaugurare

foto; Facebook Siegfried Muresan
FOTO: Facebook Siegfried Muresan

O nouă cursă spre Londra, destinaţia numărul unu din România în ce priveşte cererile, a fost introdusă de miercuri pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav.

După cursa pe aeroportul Gatwick, operată de Dan Air, pasagerii au acum la dispoziţie şi zboruri pe Lutton, efectuate de compania Wizz Air.

Miercuri, cu prilejul operaţionalizării cursei de Lutton, s-a consemnat şi cel mai mare număr de pasageri înregistraţi într-o singură pe aeroportul de la Braşov până în prezent, 825 de călători.

Aceasta va asigura curse regulate între Londra şi Braşov cu trei frecvenţe pe săptămână – luni, miercuri şi vineri.

Prima cursă, zborul W9 4457 Londra/Luton – Braşov, a aterizat miercuri la ora locală 11:30, având la bord 210 pasageri, iar 50 de minute mai târziu, aeronava a decolat spre Londra cu 180 de pasageri.

„Este un moment istoric pentru Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav. Avem o nouă companie, Wizz Air, care, de astăzi, a început operarea zborurilor de la Braşov pe ruta Londra/Luton. (…) Suntem încrezători în potenţialul aeroportului şi ne dorim un parteneriat de lungă durată cu această companie, pe care o aşteptăm să-şi stabilească baza pe Aeroportul Braşov”, a spus, cu acest prilej, directorul general al Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, Alexandru Anghel.

Începând cu data de 2 septembrie, aceeaşi companie va operaţionaliza şi ruta Dortmund – Braşov – Dortmund, cu două frecvenţe săptămânale, sâmbăta şi marţea.

În luna iulie, prima lună completă de operare, peste 10.000 de pasageri care au trecut prin porţile Aeroportului Internaţional Braşov, informează ziare.com.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: