Skip to content
Politică

Aeroportul din Paris, evacuat. Un pachet suspect a declanșat alarma

thousandwonders.net

Unul dintre ceșle mai mari aeroporturi din Europa, Charleed de Gaulle – Paris, a fost evacuat sâmbătă, 3 iunie, după ce un pachet suspect a dat alarma în rândul forțelor de securitate.

Pasagerii au fost evacuați din terminalul în care a fost găsit pachetul, iar sute de soldați din forțele speciale au împânzit zona.

Teama de un nou atentat terorist este una care dă fiori francezilor, trecuți deja prin mai multe drame provocate de adepții mișcării Statul Islamic. Forțele speciale deplasate pe aeroportul Charles de Gaulle sunt însoțite de câini antrenați în depăistarea substanțelor explozibile, arată portalul antena3.ro.

În primăvara anului trecut, un alt atentat a făcut victime pe aeroportul din Bruxelles, teroriștii reușind să detoneze o bombă artizanală într-o zonă circulată din incintă. La fârșitul lunii iunie, un alt atentat declanșat pe aeroportul din Istambul a făcut 44 de victime în rândul pasagerilor aflați în tranzit.

Săptămâna trecută, 22 de adolescenți și tineri au murit în timpul unui concert de muzica de pe Manchester Arena, într-un atentat pus la cale de un simpatizant al aceleiași mișcări jihadiste.

Franța s-a confruntat în ultimii doi ani cu mai multe atacuri ale unor teroriști sinucigași, cel mai sângeros dintre acestea fiind masacrul derulat în noaptea de 13 noiembrie 2015 în câteva cluburi și pe străzile din centrul Parisului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *