Skip to content
Externe

Afacere de succes în Turcia. Creşte scorpioni pentru veninul lor extrem de scump. Un litru costă 10 milioane de dolari

digi24.ro

O fermă din Turcia creşte aproximativ 20.000 de scorpioni din specia Androctonus Turkiyensis pentru veninul lor extrem de scump.

Veninul scorpionilor este folosit în industriile farmaceutică şi cosmetică. Angajaţii fermei scot cu pensete şi cleşti scorpionii din cutiile în care sunt ţinuţi şi apoi scurg o picătură minusculă de venin din acul caudal al arahnidelor înr-un recipient special. Veninul este apoi îngheţat şi transformat în pudră pentru a fi vândut.

Ferma obţine zilnic aproximativ două grame de venin

Un singur scorpion produce aproximativ două miligrame de venin, iar ferma obţine zilnic aproximativ două grame de venin, conform lui Metin Orenler, proprietarul fermei, notează antena3.ro.

Ferma fost deschisă în 2020 şi are în prezent aproximativ 20.000 de scorpioni din specia Androctonus Turkiyensis, scrie Reuters.

Un litru de venin de scorpion valorează 10 milioane de dolari.

Noi înmulţim scorpionii şi le extragem veninul. Veninul obţinut este apoi îngheţat după care îl transformăm în pudră şi îl vindem în Europa„, a declarat Orenler.

Veninul ajunge în Franţa, Marea Britanie, Germania şi Elveţia. Este folosit pentru a produce cosmetice, analgezice şi antibiotice, conform lui Orenler.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *