Skip to content
Politică

Afacerea MEGAPOWER. Pasul doi în demascarea lui Victor Ponta. Vezi ce noi dezvăluiri se pregătesc. DOVADA

Jurnaliștii Luju.ro au publicat astăzi o dezvăluire despre cum ar putea evolua situația legată de ”Ponta- ofițer SIE” și care ar fi legătura cu așa numita afacere Megapower și în cadrul căreia ar fi fost implicați și anumiți ofițeri acoperiți SIE.

”Demascarea” ca ofiter acoperit SIE a lui Victor Ponta are in spate activitatea acestuia de procuror in Parchetul General. Nu degeaba a spus Basescu ca functia de procuror este incompatibila cu cea de ofiter acoperit. In anul 2000, procurorul Ponta a semnat rechizitoriul in dosarul MEGAPOWER. Urmatoarele „demascari” vor viza faptul ca in acest dosar au fost facuti scapati ofiteri SIE acoperiti, dezvăluie cei de la luju.ro.

Surse avizate au explicat pentru jurnaliștii de la Lumea Justiției ce turnură va lua și care sunt mizele acestui scandal mediatic declansat de presedintele Romaniei.

Totul pleaca de la faptul ca in septembrie 2000 procurorul Victor Ponta, pe atunci la Sectia Anticoruptie a Parchetului General, l-a trimis in judecata pe directorul IIRUC SA, Cornel Moldovan, pentru un prejudiciu de peste 11,7 milioane de dolari legat de vestita afacere MEGAPOWER (Companie mixta romano-americana care urma sa produca echipamente electronice).

Afacerea MEGAPOWER a fost avizata prin doua hotarari de Guvern din 1990 si 1991 – nepublicate in Monitorul Oficial – de fostii ministri Petre Roman, Theodor Stolojan, Victor Stanculescu, Eugen Dijmarescu si Victor Babiuc, precum si Florin Georgescu, fost ministru al Finantelor in primul Guvern Ponta.

Prejudiciul de 11,7 milioane dolari rezulta din finantarea afacerii MEGAPOWER de catre Romania, bani care au fost drenati pe filiera americana inainte ca societatea mixta sa se infiinteze si fara ca ulterior sa fie indeplinit obiectul de activitate pentru care a fost constituita.

Singurul inculpat trimis in judecata a fost Cornel Moldovan, fost director al IIRUC SA, care a primit 10 ani inchisoare, insa cele 11,7 milioane dolari nu au fost niciodata recuperate, mai precizează cei de la luju.ro.

Ce ar urma să se întâmple

Surse avizate au precizat că cei din presa favorabilă lui Traian Băsescu vor incerca sa acrediteze in perioada imediat urmatoare ca procurorul Victor Viorel Ponta, in timp ce ar fi fost ofiter acoperit SIE in acest dosar, ar fi evitat sa ii ancheteze pe doi fosti directori ai Bancorex si inca o persoana care ar fi fost la randul lor ofiteri acoperiti SIE.

Se cunoaste deja ca un mare bancher din fosta Bancorex (actuala Banca Comerciala Romana) a fost deconspirat, in urma cu multi ani, in presa ca fiind ofiter acoperit pe baza unui document care a fost publicat in presa vremii, mai precizează luju.ro.

Planul de discreditare, dupa cum am fost informati, ar consta in aceea ca procurorul Ponta, pe de o parte, nu ar fi avut voie sa fie ofiter acoperit al unui serviciu de informatii din calitatea sa de magistrat, iar pe de alta parte, sa se incerce distrugerea imaginii acestuia prin alegatii ca ar fi facut scapati in dosarul MEGAPOWER ofiteri acoperiti ca si el.

Sa nu uitam o fraza foarte importanta a lui Traian Basescu facuta luni seara, 13 octombrie 2014, la RealitateaTV: „Vina lui Ponta nu este ca a fost acoperit, ci ca nu a spus (…) Conform articolului 131 din Constitutia Romaniei, activitatea de procuror este incompatibila cu orice alta activitate. (…) Aici a facut o greseala si Serviciul ca l-a recrutat, a facut o greseala si el ca a acceptat”.

Lumeajustitiei.ro precizează faptul că are cunoștință despre numele celor trei ofiteri SIE acoperiti, despre care ar fi vorba in dosarul MEGAPOWER, dar au precizat că în acest moment au înțeles sa nu deconspire deocamdata identitatea acestora.

Atentie insa, acuzatiile lui Traian Basescu ca Victor Ponta ar fi fost ofiter acoperit SIE nu sunt deloc credibile pana in prezent, cata vreme seful Statului nu a prezentat public nicio proba. Pana ce Traian Basescu nu va avea vreo proba a apartentei lui Victor Ponta la SIE consideram ca totul este o diversiune a Presedintelui Romaniei, mai explică cei de la luju.ro.

ponta_rechizitoriu

4 comentarii la “Afacerea MEGAPOWER. Pasul doi în demascarea lui Victor Ponta. Vezi ce noi dezvăluiri se pregătesc. DOVADA

  1. Cornel Moldovan a picat ca fraierul in acesata afacere.
    Nu s-a aplicat nici o pedeapsa pentru Vasile Baltag cel care a fost la vremea respectiva Secretar de Stat in Ministerul Industriilor si a promovat in guvern totata afacerea
    IIRUC trebuia distrus intrucit era o entitate cu oameni care au activat in diverse societati sau servici in CC al PCR sau diverse ministere dinainte de 89

  2. Nu se intreaba nimeni de unde detine si cum a facut rost Basescu de asemenea documente , atat de tampiti sunteti?.Pentru voi chiar nu mai exista scapare . Strict Secret va spune ceva ???

  3. Draga Ponta , esti un corupt , daca ai fost sau nu ofiter acoperit nu conteaza atat de mult , conteaza ca si tu si Basescu sunteti niste mincinosi fara scrupule, ordinari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *