Skip to content
Politică

Afaceri dubioase sub scut NATO. Dragnea îl copiază pe Oprea și comandă limuzine de lux

loon.ro

3 limuzine de lux care vor fi achiziționate de Camera Deputaților pentru transportul invitaților la Adunarea Parlamentară a NATO din toamnă ajung să readucă în atenția publicului afacerile dubioase regizate de aleși pe banii statului.

Un ultim precedent în materie a fost săvârșit de fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, care a folosit banii din bugetul de cheltuieli al DIPI pentru a achiziționa un automobil ultimul răcnet pentru deplasări. În prezent, dosarul „Limuzina” în care este judecat Oprea și 3 foști șefi ai DIPI se află pe masa judecătorilor de la Înalta Curte.

În ciuda acestui aspect, Liviu Dragnea pare să copieze modelul liderului UNPR, după cum reclama directorul adjunct al Institutului de Politici Publice, Adrian Moraru. Într-o postare de pe contul personal de Facebook, acesta atrage atenția că evenimentul sub egida NATO are o durată de doar 2 zile, scuza achiționării mașinilor de lux fiind doar un subterfugiu pentru satisfacerea mofturilor aleșilor.

„Camera Deputaților achiziționează 3 mega limuzine (”tip limuzină – berlină în 3 volume, minim 4000 cc, putere: 450 CP”) ”pentru transport protocol la Adunarea parlamentară NATO” care se desfășoară în toamnă la București.

Pe fiecare vrea sa dea cam 120.000 euro!!! Asta pentru motivul că nu are cum să transporte participanții de rang înalt decât în mașini ultimul răcnet. Problema e că AP NATO durează 2 zile. Asta înseamnă că plătim cam 120.000 x 3=360.000 Euro/2 zile, 180.000 euro pe zi pentru 3 mașini pe care le puteam închiria cu 1.500 de euro pe zi (Mercedes S 500 4MATIC) adică de 120 de ori mai ieftin”, calculează Moraru.

În opinia sa, Camera Deputaților „nu dorește să achiziționeze ceva care să răspunda unei nevoi reale”, ci „profită de această justificare să cumpere trei limuzine pe care le plimbă două zile pe stradă cu niște străini și apoi ele sunt însușite de Dragnea plus… încă doi norocoși din conducere”.

Mai mult, directorul adjunct al IPP susține că achiziția nu a ridicat nicio opoziție în Biroul Permanent al Camerei, anunțul de participare cu numărul 175032/29.04.2017 publicat pe SEAP făcând referire și la alte 19 mașini de câte 37.000 euro fiecare. „Cam câți oameni sunt în Biroul Permanent care a aprobat fără obiecții aceste cheltuieli. Spor la plătit taxe și impozite!”, își încheie Adrian Moraru postarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *