Afacerile lui Mihnea Costoiu. Cum a obţinut 165.000 de euro cu ajutorul lui Vanghelie

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior şi-a crescut averea cu o lovitură imobiliară de zile mari. Acesta a vândut un apartament pe care a încasat o sumă impresionantă, 165.000 de euro, scriu jurnaliştii de la puterea.ro.

Cumpărătorul este un afacerist imobiliar ce şi-a inaugurat recent un complex rezidenţial în sectorul 5 al Capitalei, condus de Marian Vanghelie.

În urma tranzacţiei realizate, ministrul Costoiu deţine aceleaşi proprietăţi ca şi înaintea vânzării apartamentului, conform declaraţiei sale de avere, dar apar şi cei 165.000 de euro obţinuţi din vânzarea unui apartament.

Mihnea Costoiu deţine, în continuare, două apartamente, unul în Bucureşti (în suprafaţă de 26,73 mp) şi unul în Târgu-Jiu (91,73 mp, în coproprietate cu soţia), un spaţiu comercial în Târgu-Jiu (225,59 mp, în coproprietate cu soţia) şi un teren intravilan în Runcu (11.256,80 mp, în coprietate cu soţia).

Omul de afaceri, care a cumpărat apartamentul, se pare că a primit autorizaţie pentru complexul rezidenţial de la primăria lui Marian Vanghelie, coleg în conducerea organizaţiei de Bucureşti a PSD cu Ecaterina Andronescu, al cărei om de încredere este Mihnea Costoiu.

Mai mult, pentru a deschide şcoli particulare în complexele rezidenţiale, afaceristul imobiliar are nevoie de autorizaţie de la Ministerul Educaţiei.

Iar Mihnea Costoiu a fost consilierul Ecaterinei Andronescu, când aceasta a deţinut funcţia de ministru al Educaţiei. De asemenea, Costoiu i-a urmat Ecaterinei Andronescu atât la conducerea Ministerului Educaţiei, cât şi ca rector al Universităţii Politehnica din Bucureşti.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: