Skip to content
Politică

Afaceristul Beny Steinmetz, REȚINUT de poliția din Israel

Mining Global

Omul de afaceri Beny Steinmetz a fost reținut, luni, de autoritățile israeliene. Acesta a fost trimis în judecată de procurorii DNA în dosarul retrocedării Fermei Băneasa, în care mai apar numele lui Remus Truică și Prințului Paul.

Primele informații arată că Beny Steinmetz a fost reținut pentru a fi audiat într-un dosar privind mituirea unor oficiali guvernamentali din Guineea, în contextul unei dispute privind deținerea drepturilor asupra uneia dintre cele mai valoroase mine din această țară, scrie Bloomberg, citat de romaniatv.net.

Compania minieră BSG Resources Ltd. a confirmat, printr-un comunicat, că miliardarul a fost reținut pentru interogatoriu.

DNA i-a trimis în judecată, în dosarul Ferma Băneasca, pe oamenii de afaceri Tal Silberstein, Shimon Shevez, Benjamin „Beny” Steinmetz şi Moshe Agavi. În același dosar au mai fost trimise în judecată mai multe persoane, printre care și Remus Truică și Prințul Paul.

Astfel, potrivit procurorilor, „începând cu luna noiembrie 2006, inculpatul Truică Remus împreună cu inculpaţii Tal Silberstein, Shimon Shevez, BenjaminSteinmetz, Moshe Agavi (care a aderat ulterior) şi alte persoane, au constituit un grup infracţional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de inculpatul Al României Paul Philippe, prin oferirea de bani/bunuri persoanelor din cadrul autorităţilor/instituţiilor deţinătoare a acestor proprietăţi, instigarea şi complicitatea la săvârşirea, de către aceste persoane, a infracţiunii de abuz în serviciu, prin punerea la dispoziţie şi semnarea înscrisurilor necesare şi prin traficarea influenţei reale asupra funcţionarilor publici”, anunţau procurorii printr-un comunicat de presă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *