Skip to content
Politică

Afaceristul Simu face noi dezvăluiri care o implică pe Alina Bica

Milionarul Horia Simu face noi dezvăluiri.

Astfel, omul de afaceri a declarat ieri, în fața Instanței supreme, că fosta șefă DIICOT Alina Bica ar fi fost destinatara a 17.000 de euro din mita de 230.000 dată fostului șef al Fiscului, Șerban Pop, pentru a scăpa de dosarul penal pe care îl avea la DIICOT.

Horia Simu a recunoscut faptele de dare de mită în încercarea de a-i convinge pe magistrații instanței Supreme să îl judece după procedura simplificată, în urma căreia ar beneficia de reducerea pedepsei.

„Nu eu am avut inițiativa dării de mită. Am fost informat în scris de redeschiderea dosarului, după care am fost abordat de Șerban Pop, care mi-a spus că știe că am o problemă gravă. După câteva întâlniri și datorită presiunilor la care am fost supus, am acceptat să discut despre o posibilă rezolvare pe cale materială a închiderii acestui dosar. Nu am acceptat să plătesc mita până nu am fost amenințat, eu și familia, din partea lui Șerban Pop”, a declarat Horia Simu, potrivit evz.ro. 

După deliberări, magistraţii au respins cererea lui Simu de a fi judecat după procedura simplificată. Atât Alina cât şi Şerban Pop nu au recunoscut acuzaţiile. Acesta este al treilea dosar penal al Alinei Bica: ea mai este judecată pentru despăgubirile frauduloase de 62 de milioane de euro acordate pe vremea când era şefă a ANRP, dar şi pentru că ar fi luat mită un teren pentru a-i favoriza pe Ovidiu Tender în dosarul Rafo-Carom şi pe Adriean Videanu în dosarul Romgaz-Interagro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *