Skip to content
Societate

AFCN solicită rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru sesiunea din septembrie. Ministerul Culturii promite să asigure fonduri

facebook

Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) a depus solicitare pentru rectificare bugetului de venituri şi cheltuieli, precizând că pentru plata evaluatorilor suma necesară este de 390.000 lei, nu 80.000 lei, sumă care urmează să acopere necesarul real al acestor servicii pentru sesiunea de finanţare a proiectelor culturale din luna septembrie 2020, potrivit Ministerului Culturii.

Ca urmare a notei de fundamentare, Ministerul a realizat demersurile necesare pentru asigurarea fondurilor solicitate pentru plata evaluatorilor.

Ministerul Culturii a făcut de asemenea precizări cu privire la situaţia finanţării Administraţiei Fondului Cultural Naţional.

În fiecare an, subvenţionarea activităţii administrative a Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN) este susţinută de MC. Anul acesta, bugetul AFCN, asigurat de către Minister, este 2.483.000 lei, reprezentând finanţarea proiectelor editoriale în valoare de 800.000 lei, cheltuieli salariale de 605.000 lei, precum şi bunuri şi servicii (categorie în care se încadrează inclusiv contractele de prestări servicii pentru evaluatori), în valoare de 1.071.000 lei.

AFCN reprezintă una dintre instituţiile Ministerului Culturii care finanţează anual peste 400 de proiecte culturale la nivel naţional şi care asigură veniturile a peste 4.000 de lucrători culturali.

În toamnă, sesiunea de finanţare a proiectelor culturale se va desfăşura responsabil, cu identificarea soluţiilor pentru acoperirea nevoilor bugetare, dar cu înţelegerea şi respectarea cadrului legal!„, a declarat Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *