AfD nu-și înlocuiește candidații la europarlamentare, deși au mințit în CV  

Sursă foto: w

Candidații partidului AfD (Alternative pentru Germania) de extremă-dreapta la viitoarele alegeri europene nu vor fi retrași, în pofida unei anchete interne care a constatat că cel puțin unul dintre ei a făcut afirmații false cu privire la CV-ul său, a anunțat marți conducerea partidului.

Candidaților Arno Bausemer și Mary Khan-Holoch li s-a cerut să prezinte dovezi care să susțină afirmațiile pe care le-au făcut cu privire la trecutul lor, după ce au apărut îndoieli cu privire la autenticitatea acestora. Aceștia sunt doi dintre candidații cotați printre primii 15 ai partidului la viitoarele alegeri europene.

„O înlocuire a candidaților, precum și o schimbare a ordinii este permisă doar printr-o nouă procedură de nominalizare. Același lucru este valabil și în cazul eliminării unor candidați individuali”, a declarat un purtător de cuvânt al AfD.

Eliminarea candidaților din cursă ar fi necesitat un nou vot și, eventual, o convenție elaborată, întrucât votul inițial a durat mai multe zile, precizează Euractiv.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: