Skip to content
Politică

UPDATE Reacția lui Iohannis / Afghanistan, ținta unui nou atentat. Soldați români, printre răniți

Radio Romania Actualitati
" "

UPDATE 13:34

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj pentru militarii români răniți luni în Afghanistan.

" "
" "

„Am aflat astăzi cu profundă durere despre atentatul din Afganistan soldat cu pierderi de vieți omenești, printre care și copii. În urma acestui tragic eveniment, opt militari români, aflați în teatrul de operații din Afganistan, au fost răniți. 

Le urez însănătoșire grabnică și multă putere lor și familiilor acestora în aceste momente de grea încercare.

Le suntem alături militarilor noștri care ne reprezintă țara cu profesionalism și dedicare în cele mai periculoase zone din lume, pentru menținerea păcii și asigurarea securității internaționale”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

———————————-

UPDATE 13:00

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a transmis, printr-un comunicat, că atacul s-a produs în jurul orei 9:00 (ora României). Celor 8 militari li s-au acordat îngrijiri medicale la fața locului, apoi au fost transportați la spitalul militar din Kandahar. În prezent, aceștia sunt stabili din punct de vedere medical.

———————————–

Afghanistanul este ținta unui nou atentat, la doar câteva ore după ce capitala statului, Kabul, a fost cutremurată de o dublă-explozie care a luat viața a șapte oameni.

De această dată, lovitura s-a produs în apropierea unei moschei din sudul Afghanistanului. Este vorba despre o mașină-kamikaze, detonată chiar când un convoi de trupe străine trecea prin apropiere, conform Evz.ro.

Printre persoanele rănite se numără și opt soldați români, înafară de civili și polițiști. Unsprezece copii și-au pierdut viața.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *