AFIR – Ce trebuie să faci ca să îți cumperi un tractor cu fonduri europene

Sursa foto: X

Fermierii care vor să-și cumpere tractor sau alte utilaje agricole, o vor putea face și apelând la fonduri europene prin linia de finanțare aferentă submăsurii 4.1 „Investiţii în exploataţii agricole”, componenta 4.1.1. „Achiziții de utilaje agricole”, care va fi lansată la începutul lunii mai.

Alocarea financiară va fi de 250 de milioane de euro, din care 50 de milioane de euro vor merge către sectorul sfeclei de zahăr, iar diferența de 200 de milioane de euro va merge către sectorul vegetal, nu mai mult de 400.000 de euro/beneficiar. Se pornește de la un grad de cofinanțare de 50%, dar în unele condiții, cofinanțarea scade la 30% sau la 10%, urmând ca ajutorul să fie de 70% sau 90%.

Potrivit unor explicații oferite zilele trecute de consultantul Marian Dumitrache pentru telespectatorii AgroTV, „măsurile din AFIR, în acest moment, sunt simplificate, în sensul în care achizițiile simple de utilaje nu mai necesită studii de fezabilitate și planuri de afaceri”.

Care sunt pașii care trebuie urmați pentru a achiziționa un tractor sau alte utilaje agricole cu ajutorul fondurilor europene puteți afla consultând VARIANTA CONSULTATIVĂ nr. 2 a Ghidului solicitantului aferent submăsurii 4.1 „Investiţii în exploataţii agricole”, componenta 4.1.1. „Achiziții de utilaje agricole”, pusă în dezbatere publică de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) pe site-ul oficial al instituției.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL