Skip to content
Politică

Afirmația îmbucurătoare a premierului Italiei despre România

" "

În aceste zile Președintele Klaus Iohannis se află în vizită oficială în Italia, alături de prima doamnă.

În acest context, Președintele Iohannis şi cu premierul italian Matteo Renzi au discutat marţi despre perspectivele aderării României la spaţiul Schengen.

" "
" "

Astfel, premierul Italiei a declarat că aderarea nu e doar în interesul ţării noastre ci şi a Italiei şi a Uniunii Europene, în actualul context internaţional.

„S-a reconfirmat încă o dată faptul că Italia a susţinut şi susţine în continuare demersurile noastre pentru aderarea la Schengen, premierul Renzi apreciind că aderarea României nu este doar în interesul nostru ci şi al Italiei şi al Uniunii Europene”, au precizat surse oficiale, potrivit antena3.ro.

În momentul de faţă, în actualul context politic european, se conştientizează tot mai mult faptul că România, aderând la Schengen, „este un factor care poate aduce valoare adăugată la capacitarea Uniunii Europene de a face faţă acestor mişcări privind migraţia”, au mai precizat sursele citate.

„Există premise pentru a se spune că anul acesta se face paşi în privinţa aderării la spaţiul Schengen”. Intrarea României va fi în logica celor două etape, mai întâi aerian şi maritim, şi ulterior terestru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *