Skip to content
Politică

UPDATE Motivul pentru care premierul nu va participa la audieri / Afirmația Vioricăi Dăncilă se află sub lupa CNCD

ziarulunirea.ro

UPDATE 9:25

Premierul Viorica Dăncilă nu va participa la audieri, întrucât se va afla la Bruxelles timp de două zile.

În cadrul deplasării, se va întâlni cu preşedintele Consiliului European, cu preşedintele Parlamentului European şi cu preşedintele Comisiei Europene, scrie News.ro.

—————–

Afirmația premierului Vioricăi Dăncilă – prin care i-a catalogat drept „autişti” pe cei care „dezinformează UE în ciuda faptului că stiu adevărul” – se află, marți, pe masa Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Mai precis, președintele CNCD, Asztalos Csaba, a afirmat că prim-ministrul și-a transmis punctul de vedere luni, printr-o declarație depusă, astfel că prezența sa la audieri nu este necesară, informează News.ro. Tot luni, Viorica Dăncilă a declarat că nu a fost invitată încă la CNCD.

„Nu am primit încă o invitaţie de la CNCD, nu ştiu dacă voi merge, aş vrea să merg. După cum ştiţi, mi-am cerut scuze public, nu am vrut să fac nicio referire la acest aspect, ba mai mult, vineri voi avea o întâlnire cu asociaţiile de părinţi, cu ONG-urile din domeniu, pentru a căuta soluţii pentru aceşti copii, şi nu numai, pentru cei care au această problemă, dar şi pentru alte domenii, cei cu sindrom Down, cu boli rare. Vom încerca să ajutăm, ţinând cont că eu chiar şi atunci când am fost europarlamentar am căutat să ajut copiii sau oamenii care au probleme. (…) Deci nu a vrut să fie nicio referire, nu îmi stă în caracter să fac astfel de lucruri, dar pentru că acest lucru s-a întâmplat, chiar vreau să am o întâlnire, să văd problemele”, a declarat luni Viorica Dăncilă.

Ședința Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării urmează să înceapă la ora 9:30.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *