Skip to content
Societate

Afirmaţii halucinante ale ministrului Sănătăţii, în plină criză a locurilor la ATI pentru pacienţii COVID

Inquam Photos/Cristi Vescan

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, întrebat ce vor face medicii și autoritățile dacă vor fi peste 3.000 de cazuri de COVID-19 pe zi, a răspuns: „Ce facem și cu aceste 2.500 de cazuri. Mergem în toată țara și căutăm paturi de terapie intensivă acolo unde sunt goale”.

Nelu Tătaru a fost întrebat, marţi seară, la TVR 1, ce se va întâmpla dacă România va depăși 3.000 de cazuri de Covid pe zi, și dacă se pune problema carantinei. „În acest moment nu avem această perspectivă”, a răspuns ministrul Sănătății, adăugând că medicii acceptă tot ce vine în spitale, dar „suntem aceleași persoane în corpul medical, avem un moment în care personalul medical are un anumit rodaj”.

În ceea ce privește vizita pe care a făcut-o marți în spitalele suport COVID din București, Tătaru a afirmat că a văzut același efort ca la început, dar lumea trebuie să înțeleagă că „una e să ai 200 de cazuri pe zi și alta e să ai 2.500 de cazuri pe zi”, potrivit Mediafax.

Dacă totuși vom depăși 3.000 – 3.500 de cazuri pe zi, „vom face ce facem și cu aceste 2.500. Mergem în toată țara și căutăm paturi de terapie intensivă acolo unde sunt goale”, a mai spus ministrul. Tătaru a dat asigurări că medicii primesc toate cazurile, spunând însă că ar vrea ca populația să se gândească la faptul că aceste spitale nu sunt doar pentru Covid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *