Skip to content
Politică

Aflat deja după gratii, Pinalti s-a mai căptușit cu o condamnare

cotidianul.ro

Aflat deja după gratii, fostul primar PDL de Piatra-Neamț Gheorghe Ștefan, zis Pinalti, s-a mai căptușit cu o condamnare la închisoare.

Fostul vicepreşedinte al PDL Gheorghe Ştefan a fost condamnat vineri de către Tribunalul Bucureşti la trei ani de închisoare cu executare, după ce a recunoscut că a făcut trafic de influenţă şi şi-a folosit funcţia pentru a obţine ilegal bani pentru partid, în aceeaşi cauză fiind acuzat şi ex-secretarul general al PDL Vasile Blaga, transmite News.ro.

Gheorghe Ştefan execută din octombrie 2016 o pedeapsă de 6 ani de închisoare, primită în dosarul Microsoft.

Judecătorul a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de procurorii DNA Ploieşti cu Gheorghe Ştefan, dispunând ca acesta să execute trei ani de închisoare pentru faptele pe care le-a comis în perioada în care era vicepreşedinte al PDL şi primar al municipiului Piatra Neamţ, respectiv trafic de influenţă şi folosirea influenţei funcţiei de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii de bani sau alte foloase necuvenite.

Instanţa a mai dispus ca de la Gheorghe Ştefan să fie confiscată suma de 1.650.000 de euro şi a menţinit sechestrul pus de anchetatori pe imobile ale lui Ştefan, până la concurenţa sumei de 2.350.000 de euro.

Hotărârea Tribunalului Bucureşti poate fi contestată la Curtea de Apel, care va da o soluţie definitivă în acest dosar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *