Skip to content
Politică

Aflat în Elveția, Klaus Iohannis privește fără îngrijorare criza politică de la București: ”Avem un guvern care merge mai departe”

Inquam Photos / George Călin

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Berna (Elveţia), întrebat despre mesajul pe care îl transmite în contextul în care România se confruntă cu o criză guvernamentală, că aceasta „nu este absolut deloc îngrijorătoare”. „Avem un guvern care merge mai departe”, a afirmat el.

„Aspectele economice au constituit o parte semnificativă din dialogul pe care l-am avut cu domnul preşedinte. Avem investiţii foarte importante şi de mare succes, investiţii elveţiene, în România şi acest trend va continua. Este clar că pentru a avea succes în continuare în această relaţie, trebuie să încurajăm mai mulţi investitori. Şi pot să vă spun, sper că sunt în asentimentul domnului Preşedinte, că planifică domnia sa pentru anul viitor o delegaţie cu profil economic pe care domnia sa o va conduce în România pentru a explora alte şi alte posibilităţi pentru colaborare şi pentru firmele elveţiene şi l-am încurajat mult pe domnul preşedinte să organizeze această delegaţie. Vor avea, evident, tot sprijinul meu şi al colegelor şi colegilor mei pentru a găsi cele mai bune căi de promovare. Iar chestiunea guvernamentală nu este absolut deloc îngrijorătoare. Avem un guvern care merge mai departe, chiar împreună cu mine este domnul ministru al Afacerilor Externe şi ştiu că cei doi miniştri de externe au avut, de asemenea, o discuţie foarte bună împreună. Deci, din acest punct de vedere, nicio îngrijorare”, a declarat Klaus Iohannis.

El a susţinut joi, la Berna, declaraţii de presă comune cu preşedintele Confederaţiei Elveţiene, Guy Parmelin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *