Skip to content
Economie Societate

AFM a aprobat 71 dosare pentru pentru achiziţia a 180 de maşini prin Programele Rabla și Rabla Plus

gandul.info

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a aprobat, vineri, 34 de dosare pentru achiziţia a 76 de autovehicule prin Programul Rabla (Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional) destinat persoanelor juridice, potrivit B1.

Pentru Programul Rabla Plus (Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic) au fost acceptate 37 dosare pentru 104 autovehicule dintre care 90 pur electrice și 14 electrice hibride și două contestații pentru două autovehicule pur electrice, potrivit unui comunicat al AFM.

Listele persoanelor juridice care au fost acceptate în cadrul acestor programe au fost publicate pe site-ul instituției (www.afm.ro), la secțiunile aferente Programelor Rabla şi Rabla Plus.

Persoanele juridice care au fost acceptate se pot adresa producătorilor/ dealerilor auto validaţi în Programele Rabla și Rabla Plus, listele acestora fiind disponibile pe site-ul AFM.

Persoanele juridice ale căror dosare de finanțare au fost sau urmează să fie aprobate se pot înscrie la producătorii validați până la 20 noiembrie 2019 în Programul Rabla și până la 25 noiembrie 2019 în Programul Rabla Plus, termene care trebuie respectate și în cazul în care se dorește cumularea primei de casare cu ecotichetul.

De asemenea, notele de înscriere în ambele Programe sunt valabile până la 25 noiembrie 2019, dată până la care trebuie emise și facturile de achiziție a autovehiculelor noi”, precizează AFM.

Conform sursei citate, datele calendaristice indicate anterior sunt termene procedurale maxime, care nu pot fi depășite, dar care pot fi devansate la inițiativa producătorilor validați, sens în care instituția sfătuiește persoanele juridice să se adreseze din timp acestora, astfel încât să poată beneficia de cele două Programe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *