AFP: Donald Trump a început operaţiunea de de-diabolizare

Donald Trump
Sursa foto: facebook

Furtunosul Donald Trump, cunoscut pentru declaraţiile sale tranşante, se îndreaptă acum spre centru, hotărât să îşi lărgească electoratul în vederea alegerilor prezidenţiale din noiembrie, scrie AFP.

Schimbarea de ton a candidatului, care are deja asigurat sprijinul bazei sale conservatoare, este evidentă. În ultimele zile, fostul preşedinte s-a lăudat că a remodelat platforma republicană, în special în ceea ce priveşte avortul, conştient că partidul său nu are sprijinul majorităţii opiniei publice pe această temă. Donald Trump, artizanul anulării protecţiei federale a avortului în Statele Unite, îşi îndeamnă acum partidul să fie pragmatic, amintindu-le că cel mai important lucru este să „fie ales”. Cu toate acestea, republicanii au suferit o înfrângere electorală după alta în ultimii doi ani, tocmai din cauza temei întreruperii voluntare a sarcinii.

PROIECTUL 2025

Miliardarul, care va fi „uns”, joi, oficial drept candidatul republicanilor la alegerile prezidenţiale, în cadrul unei convenţii importante, a repudiat de asemenea în ultimele zile un document controversat numit „Proiectul 2025”. Acest text de 900 de pagini, conceput ca o foaie de parcurs care să fie aplicată în cazul în care ar reveni la putere, a fost redactat de unii dintre aliaţii săi apropiaţi, dar a fost supus unor atacuri constante din partea taberei democrate. Printre altele, manualul cere deportarea a milioane de migranţi şi desfiinţarea anumitor agenţii federale – idei pe care Donald Trump însuşi le-a susţinut. Dar nu contează. Republicanul a criticat de două ori în ultimele zile ideile „absolut ridicole şi abominabile” ale documentului – fără să precizeze care sunt acestea.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: