Skip to content
Internațional

Africa este continentul cel mai expus în fața infracționalității cibernetice

" "
Africa este continentul cel mai expus în fața infracționalității cibernetice, a atenționat joi, la Abidjan, James Claude, specialist în domeniu, în cadrul celei de-a patra Conferințe privind securitatea cibernetică (ACC), transmite AFP.

Africa este continentul cel mai expus în fața infracționalității cibernetice. Rata de vulnerabilitate a infrastructurilor digitale este de 83%, ceea ce lasă o poartă deschisă pentru infectarea echipamentelor’‘, a spus James Claude, președinte-director general al Global Voice Group, care furnizează soluții numerice autorităților de reglementare și băncilor centrale, în special în Africa, scrie profit.ro.

În opinia sa, Africa ”trebuie să investească în mod considerabil în securitatea cibernetică – esențială pentru cei 400 de milioane de utilizatori ai telefoniei mobile – dacă vrea să abordeze liniștită revoluția industrială”.
În Africa subsahariană, peste 10% dintre tranzacții se fac prin transfer sau plată pe telefoanele mobile. Infracționalitatea cibernetică costă anual Africa de Sud 150 de milioane de dolari, Nigeria 650 de milioane de dolari și Kenya 250 de milioane de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *