Agenda ministrului Familei: Proiecte de creștere a natalității și atragerea fondurilor europene

Prezentă miercuri, în premieră, la emisiunea „Puterea Știrilor”, moderată de redactorul-șef PS News, Marinela Angheluș, Natalia Intotero, noul ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, vorbește despre planuri actuale și de viitor.

Când a venit la Minister, Natalia Inototero a găsit o sumă de proiecte deja în derulare, pe care bineînțeles că ministerul pe care îl conduce le consideră esențiale.
Natalia Intotero numește câteva astfel de proiecte, printre care:
• Proiectul cu FIV (fertilizare in vitro),  pentru femeile care vor să aducă pe lume un copil;
• Proiectul de sprijin pentru femeile însărcinate, care au venituri până în 8000 de lei, cu scopul de a-și permite acele analize medicale nedecontate în sarcină, dar necesare;
• Proiect de sprijin pentru copiii ale căror familii au același prag de venituri de 8000 de lei, pentru proteze dentare;
• Proiect de sprijin financiar pentru înscrierea copiilor la grădințele private de lângă casă, dacă nu au prins un loc la cea de stat.
Exemplele continuă, iar ministrul Familiei precizează că pentru domnia sa foarte importante sunt acele proiecte de creștere a natalității și mai spune că prioritatea sa personală este să atragă cât mai multe fonduri euroepene.

„Mâine 10 august, de exemplu, expiră termene pentru proiecte pe fonduri europene. Sunt 150 de centre de zi, suport pentru familiile vulnerabile, unde copiii să aibă parte de psiholog, masă caldă, ajutor la lecții. (…) O să depun toate eforturile ca mâine să se prelungească termenul pentru aceste proiecte și voi face tot posibilul să se obțină finanțarea lor”, a spus noul ministru al Familiei.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL