Skip to content
Europa Politică Video

Agenda României la cârma Consiliului UE. Victor Negrescu: Nu pot fi responsabil de ceea ce s-a întâmplat deja în ultima lună!

Fostul Ministru delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a fost cel mai recent invitat al emisiunii Puterea Știrilor, moderată de redactorul-șef Marinela Angheluș.

Una din temele dezbătute a fost despre agenda pe care a pregătit-o în ceea ce privește preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene înainte de a-și da demisia de la Ministerul Afacerilor Europene. Mai exact, agenda prezenta ce anume se va întâmpla în cele șase luni când România se va afla la cârma Uniunii Europene.

Astfel, Victor Negrescu a declarat că în momentul în care a plecat, agenda era gata și a fost predată primului ministru, președinților celor două Camere și președintelui României.

„Înainte să plec eu era finalizată. A fost pusă la dispoziția primului ministru, iar chiar înainte să plec am trimis către președinții celor două Camere și președintele României. Un document amplu, aprobat de Guvern, cu planul de acțiune al României, cu agendă de evenimente, cu toți pașii, cu toate detaliile pe care le-am oferit și dumneavoastră parțial pentru că am vrut să mă asigur că toată lumea știe de unde pornește. Este un document de câteva zeci de pagini, cu fiecare element detaliat. Adică trebui să citească acel document și cor vedea că lucrurile erau setate cu responsabil, cu oameni care pot duce lucrurile pe mai departe. Important este să aibă un coordonator și lucrurile să fie duse la îndeplinire, fără schimbări majore. Acum, eu nu pot fi responsabil de ceea ce s-a întâmplat deja în ultima lună. Aproape a trecut o lună de când am părăsit funcția. Nu știu ce s-a întâmplat în ultima lună”, a declarat Negrescu.

Chestionat cu ce s-a întâmplat cu această agendă după plecarea sa, fostul ministru delegat pentru Afaceri Europene a spus că a rămas, dar „am priceput că mai sunt schimbări. Poate sunt normale aceste schimbări, dar din nou, nu mă privesc. Sper să nu afecteze calendarul. Eu știu că vizita Guvernului la Bruxelles este un moment destul de important. Ar trebui cu ocazia acestei întâlniri să se prezinte prioritățile, aprobate de în Guvern. Ideal ar fi trebuit să existe și un dialog cu Parlamentul Românei, sper să fi avut loc. Cred că cu ocazia acestei întâlniri lucrurile ar fi trebuit să fie clar definite și logistic. Eu, cel puțin în planul meu, aveam ca idee ca până în acest moment să avem site-ul de exercitare, să avem portalul de acreditare, să avem lista de evenimente pe site. Poate vor fi lansate în perioada următoare. Și mai ales, este important să se discute cu reprezentanții presei. Adică eu aș fi vrut să văd reprezentanți ai ministerului care vin spre presă, care vin spre oameni și le explică merg lucrurile în felul următor, aici mai sunt niște dificultăți, aici avem nevoie de ajutor. Eu cred că este un efort național. Nu trebuie să ascundem lucrurile sub preș. eu nu am ascuns nimic și lucrurile s-au dovedit a fi de succes”.

Urmăriți secvența video de la 17.30 până la 19.35

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *