Skip to content
Politică

Agent Green ia atitudine. Activiștii au blocat camioanele cu lemne din Făgăraș

oltenianews.com

Treizeci de activiști Agent Green, oameni de știiință și alpiniști profesioniști blochează vineri dimineață, pe Transfăgărășan, camioanele încărcate cu arbori din munții Făgăraș. Protestatarii trag prin această acțiune pașnică spontană semnalul de alarmă cu privire la distrugerea ultimelor păduri virgine din zona Vidraru care pun în pericol inclusiv lacul de acumulare, un obiectiv strategic pentru sistemul energetic national.

Astfel, ei cer anchetă la Vidraru și moratoriu national la exploatarea pădurilor virgine.

Protestatarii au ocupat arborii cu corturi speciale și au afișat bannere cu mesajul „Salvați Ultimele Păduri Virgine” în limbile română și engleză.

”Suntem în linia întâi în acest moment pentru că ne confruntăm cu o catastrofă națională. Locul în care ne aflăm în acest moment este emblematic. Vorbim despre Lacul Vidraru, un loc în care s-a întâmplat un masacru tolerat de autoritățile locale și centrale în ultimii 15 ani. S-au pierdut 80% din pădurile virgine de aici, în condițiile în care locul acesta era cu cele mai multe păduri virgine din Europa. Erau păduri neatinse pentru că ele protejau un obiectiv de inters național, lacul de baraj Vidraru, un obiectiv hidroenergetic foarte important”, a spus Gabriel Păun, activist Agent Green, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *