Skip to content
Europa

Agenţia britanică de reglementare a medicamentelor a identificat 30 de cazuri de coagulare a sângelui după administrarea serului AstraZeneca

twitter
" "

Agenţia britanică de reglementare a medicamentelor a anunţat joi că a identificat 30 de cazuri rare de coagulare a sângelui după administrarea serului anti-Covid dezvoltat de Oxford şi AstraZeneca, cu 25 mai multe decât raportase la jumătatea lunii martie.

Medicines and Healthcare products Regulatory Agency a spus, potrivit Reuters, că nu a primit astfel de notificări în cazul vaccinului produs de Pfizer şi BioNTech.

" "
" "

Oficialii sanitari au precizat că beneficiile vaccinului în prevenirea Covid-19 depăşesc cu mult orice posibil risc de formare de cheaguri de sânge, informează news.ro.

Unele ţări au restricţionat utilizarea serului dezvoltat de AstraZeneca, în timp ce altele au reluat imunizarea cu acesta. În prezent, continuă investigarea raportării unor rare, dar uneori severe, incidente de ordin trombo-embolic.

Pe 18 martie, agenţia britanică de reglementare a medicamentelor a anunţat că au fost înregistrate 5 cazuri de formare de cheaguri de sânge la creier din 11 milioane de doze administrate.

Joi, dintr-un total de 18,1 milioane de doze administrate, a raportat 22 de cazuri de tromboză la nivelul sinusurilor cerebrale, afecţiune extrem de rară, şi 8 cazuri de coagulare asociată cu o scădere a numărului trombocitelor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *