Skip to content
Europa

Agenţia Europeană a Medicamentelor, atacată de hackeri

Facebook

Agenţia Europeană a Medicamentelor a fost vizată, miercuri, de un atac cibernetic, anunţă instituţia, într-un comunicat postat pe site-ul oficial. EMA efectuează în prezent proceduri pentru a aproba utilizarea pe scară largă a vaccinurilor anti-Covid.

Agenţia Europeană a Medicamentelor a fost vizată de un atac cibernetic. Agenţia a lansat imediat o investigaţie totală, în cooperare strânsă cu autorităţile şi cu alte entităţi relevante„, a comunicat instituţia. Reprezentanții EMA spun că nu pot da date suplimentare privind atacul cibernetic, însă vor reveni imediat ce investigația ca avea o concluzie.

Agenţia Europeană a Medicamentelor nu poate furniza detalii suplimentare pe durata investigaţiei. Informaţii suplimentare vor fi disponibile în timp util„, precizează instituţia, potrivit Digi24. Agenţia Europeană a Medicamentelor efectuează în prezent proceduri pentru aprobarea unor vaccinuri anticoronavirus, precum cele ale companiilor Pfizer/BioNTech și Moderna.

Reprezentanții EMA au declarat că agenţia nu se află sub nici o presiune pentru a accelera procedurile de autorizare a vaccinului dezvoltat de Pfizer – BioNTech sau a celui produs de Moderna. „Dacă este să vorbim despre ceva în acest sens, presiunea este una ştiinţifică, pentru că vrem să fim siguri că vom face ceea ce este mai bun pentru cetăţeni”, susțin aceștia.

Agenţia se aşteaptă să finalizeze analizarea vaccinului Pfizer şi BioNTEch până pe 29 decembrie şi a vaccinului Moderna până pe 12 ianuarie. Cele două companii farmaceutice au trimis EMA în urmă cu o săptămână solicitări oficiale pentru obţinerea autorizării de utilizare a vaccinurilor lor în UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *